Klart för byggstart av 62 nya lägenheter

Foto: Tomas Utsi

På torsdag tecknade Kirunabostäder avtal med Nåiden bygg AB avseende byggnation av kvarter 1 i nya Kiruna. Kvarteret omfattar 62 lägenheterna och drygt 3 600 kvadratmeter kommersiella lokaler som planeras vara inflyttningsklara år 2020.

Kvarter 1 i Kirunas nya stadskärna ska innehålla bostäder, restauranger, caféer, butiker och kontor. Med sin centrala placering, precis intill det nya stadshuset, kommer kvarteret att kännetecknas av sin arkitektoniska form och stadslivet vid torget. På torsdag tecknade Kirunabostäder avtal med Nåiden bygg AB och blir därmed den första byggherren för bostäder i Kirunas nya stadskärna.

- Nu börjar det hända grejer i nya stadskärnan och det är bra. Det är roligt att vi är först ut att bygga bostäder och kommersiella lokaler utöver stadshuset och kulturhuset som redan är påbörjade, säger Sten Nylén, styrelseordförande Kirunabostäder.

Byggstarten, av de 62 lägenheterna och drygt 3 600 kvadratmeter kommersiella lokaler, är planerad till sommaren 2018 och inflyttning år 2020. Den totala kostnaden för projektet beräknas uppgå till 345 miljoner.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark