Ta ett unikt farväl av ett unikt hus

Under stadshusets sista tid önskar vi att så många som möjligt tar adjö av denna byggnad. Därför genomförs i maj flera evenemang som riktar sig till invånarna i kommunen.

Stadsomvandlingen innebär att byggnader i centrala Kiruna allt eftersom måste flyttas eller rivas. Stadshuset - en av Kirunas främsta sevärdheter och en byggnad utöver det vanliga – kommer att rivas.

För att avtacka huset genomför Kiruna kommun evenemangsveckor i maj. Alla kommunens skolbarn från förskola till gymnasium både från byarna och Kiruna är inbjudna för att få stadshusinformation riktade till just deras åldersgrupp. Den 24 maj avslutas barn- och ungdomsbesöken med disco i stadshushallen. Inbjudan har också gått ut till kommunens vård- och omsorgsboenden och för dem genomförs såväl evenemang i stadshuset som på boendena. Till dessa dagar har totalt 3000 personer anmält sig.

Sist men inte minst hålls ett öppet hus under helgen den 26-27 maj. Då bjuds på utställning, bokbussen, barnaktiviteter, guidningar, framträdanden av Sameteatern, Tornedalsteatern, Kiruna dragspelsklubb, Kulturskolan och naturligtvis på en hel massa tårta! Denna helg är alla välkomna att komma och ta farväl.

- Nu måste vi tillåtas känna sorg och ta ett unikt avsked av ett unikt hus som kommer att rivas inom kort, samtidigt som vi kan glädjas över det nya stadshuset och länskonstmuseet! säger kultursekreteraren Lennart Lantto, som kommer att delta i evenemangen.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark