Byggnationen av ny E10

Trafikverket har påbörjat brytning av ny E10 längs hela sträckan mellan Karhuniemi och Kurravaaravägen. Den pågående byggnationen innebär att framkomligheten kommer att vara begränsad i friluftsområdena och motionsspåren.

Sandstensberget och Varggropen påverkas och vissa delar av spåren är avstängda och har omledningsvägar. Trafikverket kommer att anlägga en väg för byggtrafik i svackan nedanför Camp Ripan för att binda ihop arbetsområdena. Denna kommer att påverka bland annat Midnattssolsstigen och motionsspåren nedanför Ripan. En omledning kommer dras för spåren.

Trafikverket påbörjar schaktarbeten på Sandstensberget. Motionsspåret får en ny dragning.

Nedanför Luossavaara pågår schaktarbeten där dumpertrafik kör mot Karhuniemi.

Elljusspåret från Porfyrvägen upp mot Luossabacken kommer att stängas av och motionärer hänvisas till den vanliga vägen för fordonstrafik.

Bakom Petsamo pågår förberedelse för sprängning. Personer som befinner sig i området bör vara uppmärksamma på signaler som varnar för sprängning.

Trafikverket har ännu inte kunnat åtgärda de skidspår som byggdes i fjol då de måste torka upp först. Planen är att åtgärda brister innan midsommar.

Den 30 maj håller Trafikverket ett informationsmöte om vad som händer i sommar med fokus på friluftsområdena.

Trafikverket informationsmöte (pdf) , 271.7 kB, öppnas i nytt fönster.

 

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark