Virtuell vernissage

Foto: Peter Rosén, Henning Larsen

Ta chansen att uppleva utställningen Kiruna Forever i 360 grader! Kiruna kommun har bland annat lånat ut talarstolen, modellen över Kiruna, konst och en massa annat till utställningen. ArkDes har också gjort en rekonstruktion av delar av entréhallen i gamla stadshuset och ni kommer helt säkert att känna igen er.

Det är också roligt att konstnärer från kommunen deltar med sina verk. Vi vill förstås speciellt nämna vår medarbetare Åke Jönsson, som bidragit med sina fotografier och drönarfilmer.

Kiruna Forever undersöker och skildrar den pågående stadsomvandlingen genom att visa över hundra verk av arkitekter, stadsplanerare och konstnärer som har omvandlat samhället och synliggjort de utmaningar som format regionen.

På denna virtuella vernissage, som sänds direkt från ArkDes i Stockholm i samarbete med Dezeen Design Festival, illustreras hur man egentligen gör för att flytta en hel stad tillsammans med några utvalda konstnärer. Bland andra kommer vi att möta Iwan Baan, Anne Dessing, Michiel van Iersel, Liselotte Wajstedt, Erik Lefvander och Territorial Agency (John Palmesino and Ann-Sofi Rönnskog).

Utställningen är producerad av ArkDes. Parallellt pågår en utställning på Konstmuseet i Norr, Norrbottens nya länskonstmuseum med bas i Kiruna. Några konstverk har specialbeställts gemensamt och visas på båda arenorna. Utställningen skildrar flytten av Kiruna: en av de största stadsomvandlingarna i modern tid.

Tack till ArkDes för en jättefin utställning!

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark