Nu startar bygget av Kirunas nya polishus

Nina Eliasson, planchef och stadsbyggnadsstrateg, Kiruna kommun deltog vid presskonferensen. På plats vid pressträffen på byggarbetsplatsen fanns inrikesminister Mikael Damberg (S), Polismyndigheten, representanter för LKAB med samverkanspartners samt Kiruna kommun. Foto: Polismyndigheten Region Nord

Den 12 oktober tog polisen tillsammans med flera samverkanspartners det första spadtaget för det nya polishuset i Kirunas nya stadskärna.

Kirunas nya polishus byggs på grund av stadsomvandlingen i Kiruna, där nuvarande polisstation kommer att påverkas av framtida gruvbrytning. På plats vid pressträffen på byggarbetsplatsen fanns inrikesminister Mikael Damberg (S), Polismyndigheten, representanter för LKAB med samverkanspartners samt Kiruna kommun.

-Det känns jätteroligt att detta är på gång! Det nya polishuset, som är en samhällsviktig funktion, får en central placering i Kirunas nya stadskärna, säger Nina Eliasson, planchef och stadsbyggnadsstrateg, Kiruna kommun.

Peab har fått uppdraget att bygga Kirunas nya polishus på beställning av LKAB. Det nya polishuset beräknas stå färdigt 2023.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark