Nyhetsarkiv

2022-08-24

Nu kör vi igång en ny termin på Kulturskolan.
Fr.o.m. vecka 35 startar de flesta av våra kurser.
Kolla gärna in kurskatalogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., det finns fortfarande lediga platser i vårt utbud av olika ämnen.
Vi hälsar nya och gamla elever välkomna!

2022-06-09

Kurskatalogen för ht. 2022 öppnar idag 9 juni.
Se vilka kurser som har lediga platser och boka redan idag.
Till Kurskatalogen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2022-06-07

Det finns mycket nytt innehåll på vår YouTube kanal.
Kolla här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2022-01-14

Vårens kurskatalogen öppnar idag fredag 14 januari.
Du kan se vilka kurser vi har, vilka som har lediga platser, boka och betala direkt.
Om den kurs du är intresserad av inte är ledig kan du istället göra en intresseanmälan, då får du ett meddelande när en plats blir ledig.

2021-12-16

Nu finns det tre nya videoclip med Piano orkester på vår YouTube kanal
Kolla in här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2021-12-07

Kurskatalogen är stängd för höstterminen.
Vi öppnar katalogen igen för vårterminen inom kort.

2021-11-11

Nu släpper vi platserna till våra nya kurser i digitalt skapande. Vi bjuder också på en första titt på vår nya kurskatalog i StudyAlong.

2021-09-15

Snart kommer det ett brev hem till alla våra elever och vårdnadshavare med viktig information om vårt nya, digitala system. Du kommer även att få informationen från din lärare. Vi är supertaggade på att få berätta om alla spännande grejer i det nya systemet!

2021-08-25

Senare under höstterminen kommer vi att byta verksamhetssystem och övergå till digital anmälan.
I samband med detta kommer kösystemet att ersättas med intresseanmälan. Vi stänger därför de kurser som redan är fullsatta (överstrukna på anmälningsblanketten) till dess att det nya systemet är på plats. Vi går ut med information när bytet till digital anmälan är genomfört. Tills vidare används denna blankett för anmälan till alla öppna kurser.
Tack för er förståelse!

2021-06-02

Här kommer en digital hälsning från Kulturskolan. Även om vi nödgas hålla vår verksamhet stängd eller på distans just nu är vi glada att vi har kunnat anpassa oss till restriktionerna under större delen av läsåret och kunnat erbjuda våra elever möjligheten att fortsätta utveckla sina estetiska färdigheter och att få ägna sig åt sina passioner. Vi hoppas och tror att det har varit ett stöd för många i en tid som varit dyster och prövande för alla. Även om vi befinner oss i kulmen av smittspridningen här i Kiruna så vågar vi hoppas på ljusare tider och drömmer om ett läsår där vi får träffa vår publik igen. Tills dess möter vi er här. Varsågoda!
https://youtu.be/GBB15UTUCN4 Länk till annan webbplats.

 

2021-05-17

Den 17:e maj firades Kulturskolans dag! Hurra! I vanliga brukar maj och juni vara årets roligaste tid på Kulturskolan. Det är då våra elever brukar visa upp vad de arbetat med under året på föreställningar, konserter, vernissager, med mera. Att få möta publik är nervöst och lite läskigt för de flesta, men också otroligt spännande och roligt. En del blir nästan lite beroende av det. Det är också en jätteviktig del av att lära sig om ens favoritämne på Kulturskolan. För andra året i rad kommer nu en vår som vi inte får möta med musik, dans, bild och teater tillsammans med alla Kirunabor. Vi längtar tills den dagen då vi kan göra det igen! Men det här betyder förstås inte att vi inte har gjort något under året. I hela landet har elever på kulturskolorna fortsatt att öva, skapa, fantisera och utvecklats. Vissa på distans, andra i mindre grupper, en del har kunnat fortsätta träffa sin lärare på tu man hand. Och den här våren har vi bestämt att vi vill visa hur mycket kraft det finns i kulturskolorna runtom i hela landet. Vi har samlats för att spela en låt tillsammans, allihopa, och den vill vi nu dela med er. Ha en härlig Kulturskolans dag och så hoppas vi att vi får ses snart igen i verkliga livet!
https://youtu.be/fVf3R_vXzg8 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(Om ni tycker att våra Kirunaelever swishar förbi lite väl snabbt i collaget med elever från hela landet så finns en version med bara Norrbottens kulturskolor här: https://www.youtube.com/watch?v=tAo4Lw4HZzM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.)

2020-12-21

Piano video

Vi har två nya video clip med piano på vår YouTube kanal
"The Cradle" av Larry Young Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och "Rudolf med röda mulen" av Johnny Marks" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Passa på! Ligger kvar under en begränsad tid.


2020-12-13

LUCIAMORGON FRÅN JUKKASJÄRVI

Foto: Hans Olof Utsi

Det blir ett klassiskt Luciatåg med traditionell repertoar och lokala inslag i SVT i år. Lina Högström Johansson är Lucia och medverkande i Luciatåget och Staffanskören är elever från Musikgymnasiet i Boden tillsammans med en barnkör ifrån Kulturskolan i Kiruna.

Foto: Hans Olof Utsi

2020-12-09

Norrbottens Kulturskolors Adventskalender

Wilma Eriksson från Kiruna Kulturskola bjuder på egenskriven musik - Don´t leave me like this. Kolla här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2020-12-03

Piano video

Vi har en ny video med piano orkester på vår YouTube kanal
"In a Haunted Mansion" av Melody Bober
Passa på! Ligger kvar under en begränsad tid.
Kolla in här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


2020-10-16

Piano video

Vi har två nya videoclip med pianostycken av Rachmaninov och Mozart på vår YouTube kanal
Passa på! De ligger kvar under en begränsad tid.
Kolla in här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2020-09-22

Ny danskurs

Från denna termin erbjuder vi en ny danskurs här på Kulturskolan.
Den heter "Rytm och rörelse" och riktar sig till åldersgruppen 4-6 år.
Lärare är Serigne Dial. Välkommen att anmäla er!

2020-09-08

Välkommen att sjunga med ditt barn

Kulturskolan anordnar "Babysång" i samarbete med Biblioteket
(Klicka på bilden för större version)

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Göran Berggren