Coop Norrbotten satsar i Kiruna

Coop planerar att etablera sig i anslutning till Tuolluvaararondellen. Foto: Åke Jönsson

Kirunas kommunstyrelse har tagit beslut om att ge positivt planbesked till Coop Norrbotten för ett nytt handelsområde.
- Vi är jätteglada över att Coop fortsätter att satsa i Kiruna, säger kommunalrådet Mats Taaveniku.

En ansökan om planbesked har kommit in till kommunen för ett nytt handelsområde söder om E10 i anslutning till Tuolluvaararondellen. Förslaget är en butiksyta på 6000 kvadratmeter, parkering, lokaler samt tillhörande funktionsbyggnader. Igår den, 27 maj 2024, har kommunstyrelsen tagit beslut om att ge Coop Norrbotten positivt planbesked och att kommunen ska påbörja detaljplanearbete för tomten.

- Det här är ytterligare en pusselbit i bygget av ett hållbart och attraktivt samhälle, där handeln är en väldigt viktig aktör, säger Mats Taaveniku.

Tomas Hansson, som är vd för Coop Norrbotten är mycket glad över beskedet.

- Nästa steg i processen är att påbörja arbetet med en ny detaljplan för området tillsammans med Kiruna kommun med målsättningen att verkligen stärka dagligvaruhandeln för framtiden. Kiruna är en otroligt viktig stad och region för Norrbotten och självklart är vi glada över att nu kunna ta nästa steg för att skapa en ännu attraktivare dagligvaruhandel i det nya Kiruna som växer fram, säger Tomas Hansson.

På andra sidan rondellen planerar Biltema att etablera sig, något som Kiruna kommun och företaget gick ut med tidigare i år. Läs mer om Biltemas etablering här!

Kontakt

  • Mats Taaveniku

    Kommunalråd
    Stadshustorget 1, Kiruna
    981 85 Kiruna
Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Ulrika Isaksson