Nu tar vi första spadtaget för Kirunabornas nya vardagsrum!

Med anledning av detta bjuder LKAB och Kiruna kommun in till pressträff.

Plats: Samling vid platsen för gamla Metsohuset

Datum & Tid: torsdag den 4 september 2014 klockan 10:00

Medverkande: Pia Lindholm, platschef för, samhällsomvandling i Kiruna på LKAB, Victoria Aidanpää, projektledare på LKAB, Christer Vinsa, projektchef för stadsomvandlingen vid Kiruna Kommun och Peter Fredriksson, huvudprojektledare vid Kiruna kommun.

I september 2013 utsågs vinnaren i stadshustävlingen. Nu, ett år senare, är det dags att ta det första spadtaget och lägga grunden till Kirunabornas nya vardagsrum. Målsättningen är att det nya stadshuset ska stå färdigt för inflyttning 1 oktober 2016.

Enligt avtal mellan Kiruna kommun och LKAB ska LKAB ansvara för och bekosta uppförandet av en stadshusbyggnad av motsvarande storlek och funktion som det nuvarande stadshuset. Avtalet anger också att LKAB ska vara byggherre och Kiruna kommun beställare. Efter färdigställandet kommer fastigheten att övertas av Kiruna kommun som svarar för den framtida driften.

- Projektet genomförs som ett samarbetsprojekt mellan Kiruna kommun och LKAB och genomsyras av ett gott samarbete och god kommunikation, säger Pia Lindholm, platschef för samhällsomvandling i Kiruna på LKAB

- Vi ser med spänning fram emot att se det nya stadshuset ta form. Det känns extra roligt att som projektchef för detta enorma omvandlingsarbete ta det första spadtaget. Men det är inte bara ett första spadtag för det nya stadshuset, utan faktiskt för hela centrumetableringen, säger Christer Vinsa, projektchef för stadsomvandlingen vid Kiruna kommun.

Bakom Kirunas framtida stadshus, Kristallen, står Henning Larsen Architects A/S från Danmark i samarbete med WSP Sverige AB, Temagruppen Sverige AB, iWE.

Upplysningar: Ulrika Isaksson, Informatör Kiruna Kommun, 0980-708 23, Ylva Sievertsson, kommunikatör LKAB, 0980-710 73 

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Ulrika Isaksson