Invigning av 99 nya lägenheter i Kiruna

Välkommen till invigning av Movägens vård- och omsorgsboende. Vi bjuder på tal, fika och öppet hus tisdag 19 januari kl. 11-15.

Plats: Movägen 28, (nära Bumerangens återvinningsbutik) Lombolo.

Datum & Tid: tisdag den 19 januari 2016 klockan 11:00

Medverkande: Kristina Zakrisson, kommunalråd, Gunnar Bergman, socialnämndens ordförande, Elisabeth Hansson, socialförvaltningschef med flera.

Lite fakta
Movägen är ett nytt, flyttbart och resurseffektivt vård- och omsorgsboende på Lombolo. Boendet har totalt 99 lägenheter som är 30 kvadratmeter, gemensamma kök och vardagsrum i varje modulenhet som innehåller 10 lägenheter vardera.

Där finns två bastun, konferensrum och kontor samt personalutrymmen. I huset finns olika konstverk som tagits fram specifikt till vård- och omsorgsboendet, samt foton från Kiruna kommuns bildsamling i avdelningarna.
Läs mer och se bilder från boendet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den 14 januari flyttade de första in och kommunen har pararellt med byggnationen planerat för verksamhetens innehåll, anställt personal samt informerat brukare och anhöriga och personal som börjar arbeta på boendet. De som kommer att arbeta på Movägen är vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, kökspersonal, fysioterapeut, arbetsterapeut, verksamhetsledare och enhetschefer.

Savo kommer att ha hand om fik och tvätt, post mm och KBAB kommer att ha fastighetsskötare i huset.

Välkommen till invigningen så får ni höra mer!

Upplysningar: Ylva Eriksson, avdelningschef, 070-273 53 78. 

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Ulrika Isaksson