Första spadtaget för Kirunas nya förskola

Välkommen på pressträff där vi tar det första spadtaget för den nya förskolan. Förskolan ska byggas i bostadsområdet Norra Stråket på den nedre sidan av Kurravaaravägen, nära Kirunas stadskärna.

Plats: Tomt 26 på Höstgatan. Se karta nedan.

Datum & Tid: Den 24 juni, klockan 10.30. Var på plats redan klockan 10.15. Då delas den obligatoriska skyddsutrustningen ut.

Medverkande:
Emilia Töyrä, ordförande i kultur- och utbildningsnämnden
Viktoria Björklund, chef kultur- och utbildningsförvaltningen
Anne-Maj Stålnacke, processledare och rektor
Ingrid Nyberg, förskollärare
Krister Pounu, projektledare, Kirunabostäder AB

Innehåll: Nu bygger vi en förskola för framtidens barn! Inför planeringen av den nya förskolan har medarbetare på förvaltningen tagit fram en grundlig förstudie och en ny verksamhetsidé, som förtydligar förskolans uppdrag enligt läroplanen.

Den platsbyggda förskolan kommer att inrymma sex avdelningar och byggs av Skanska. Det kommer att finnas gemensamma torg som mötesplatser för alla avdelningar. Det ska även skapas en ateljé för estetiska verksamheter och laborationsexperiment. Förskolan ligger nära naturen med möjlighet att odla grönsaker och angränsar även till den kommande stadsparken.

Byggnaden beräknas vara inflyttningsklar under hösten 2025.

Upplysningar: Ulrika Isaksson, kommunikationschef Kiruna kommun, telefon: 0980-708 23

Visionsbild av den nya förskolan. Illustration: Skanska

Så hittar du till platsen för pressträffen!

Förskoletomten hittar du på Höstgatan, mitt emot Höstgatan 10 D i Kiruna. Från väg E10 svänger du av i Kurravaararondellen in mot Jägarområdet. Kör längs Kurravaaravägen och sväng av till vänster mot Höstvägen.

Klicka på bilden för att se kartan i större format.
Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Ulrika Isaksson