Nu byggs den nya skjutbanan i Kiruna

Nuvarande skjutbana i Kiruna ska flyttas för att ge plats åt det första bostadsområdet i det nya Kiruna. Nu pågår arbetet med en ny förbättrad skjutbana vid fjärde kilometern längs Kurravaaravägen i Kiruna.

Presskonferens på nya skjutbanan i Kiruna. Från vänster: Kurt Edin, ordförande Kiruna jakt- och fiskevårdsförening, Kristina Zakrisson, ordförande i kommunstyrelsen, Niklas Sirén, vice ordförande i kommunstyrelsen, Lars Törnman, styrelseordförande, Tekniska Verken i Kiruna AB.

På platsen för den nya skjutbanan, där det tidigare har funnits en militär skjutbana, pågår just nu markarbeten. Under vintern kommer byggnader att färdigställas, bland annat en ny klubbstuga. Beroende av skicket på byggnader, kan troligen några från den befintliga skjutbanan flyttas med till den nya. De byggnader som kan bli aktuella att flytta är maskinhusen vid skeetbanorna samt Kiruna jakt- och fiskevårdsförenings förråd.

-Den nya skjutbanan blir modern med bättre utrustning och teknik än den nuvarande. Banorna är godkända för tävlingsbruk. Viltmålsbanor 50 samt 80 meter, skeetbanor samt banor för nordisk trap är det som byggs, säger Lars Törnman, styrelseordförande, Tekniska Verken i Kiruna AB.

Området för nya skjutbanan är större än området för nuvarande. Flytten till den nya skjutbanan sker i etapper och till våren tas den nya skjutbanan i bruk.

-Det blir en ny och fräsch skjutbana, det blir ett uppsving! Det är fler och fler i sporten i Kiruna, även tjejer, säger Kurt Edin, ordförande i Kiruna jakt- och fiskevårdsförening.

-Det finns ett stort intresse för jakt i Kiruna. Därför känns det väldigt roligt att vi får en så fin och modern skjutbana till vår stad, den kommer att uppskattas av många Kirunabor, säger Kirunas kommunalråd Kristina Zakrisson.

För ytterligare upplysningar: Kristina Zakrisson, 070-7365657, Lars Törnman, 070-6998520

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Ulrika Isaksson