Hemtjänstens dag är en hyllning till personalen

365 dagar per år dag och natt går personalen ut för att utföra insatser i form av service och personlig omvårdnad i samband med den dagliga livsföringen.

Hemtjänstens dag den 27 januari är en hyllning till alla personer som jobbar inom hemtjänsten. 365 dagar per år dag och natt går personalen ut för att utföra insatser i form av service och personlig omvårdnad i samband med den dagliga livsföringen. Personalen har ofta överenskomna tider för sina besök.

Det spelar ingen roll vad det är för väder. Det som spelar roll är, hur personalen ta sig fram. Personalen kör bil, båt, skoter, cyklar eller går. Det kan storma, snöa, regna, hagla, åska eller vara sträng kyla i flera dagar.

Dagarna är aldrig sig lik. Det finns möten med människor där den enda kontakten med omvärlden är just Hemtjänsten. De enda samtalen under en dag som våra brukare har, är med Hemtjänstens personal. Vilken lycka för den som möter Hemtjänsten.

Personalen möter olika individer dagligen med olika behov. Individen i centrum är ledtråden för personalen. Det gäller att på en kort tid inte bara geografiskt hitta till dessa individer utan den största utmaningen är att kunna ställa om så att individen där hemma bemöts med respekt. Det är det som gör om Hemtjänsten kan utföra sina insatser eller ej. Det är personalens förmåga att göra detta som gör skillnad.

Tänk tanken att samhället skulle vara utan Hemtjänst. Det är en omöjlighet. Tvärtom så växer Hemtjänst insatserna förmodligen i hela Sverige och behovet av personal ökar samtidigt när utbudet av personal minskar. En del tekniska lösningar kommer att behövas och är i sin ordning. Tekniken kan inte lirka och bemöta individer där hemma för att få samtycke för insatsernas genomförande. Personalen kan och gör det varje dag och natt under 365 dagar per år.

Hemtjänstens dag är en hyllning till personalen i hela Sverige!

Hälsningar från

Hemtjänstens Enhetscheferna i Kiruna Kommun och initiativtagare för Hemtjänstens dag

För ytterligare upplysningar: Enhetschef: Eva-Maria Labba 0980-70088, Anne Kotavuopio-Jatko 0980-70766

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Ulrika Isaksson