Biltema planerar etablering i Kirunas nya stadskärna

Klicka på bilden för att ladda ned den. Foto: Åke Jönsson

Den 26 februari 2024 sade kommunstyrelsen vid Kiruna kommun i en avsiktsförklaring ja till att företaget Biltema får förvärva ett område i Kirunas nya stadskärna. Detta för etablering av ett nytt varuhus.

Vi känner oss oerhört stolta och glada att över denna överenskommelse med Biltema. Med avsiktsförklaringen lägger kommunen till ytterligare en stor pusselbit för en ännu attraktivare stadskärna, säger Kirunas kommunalråd Mats Taaveniku.

Biltemas nya varuhus, som planeras bli 7500 kvadratmeter stort, kommer att erbjuda ett omfattande urval av produkter för bil, bilvård, bygg, båt, fritid, hem och teknik – allt under ett och samma tak och självklart med ett stort och luftigt Biltema Café.

Vi är stolta över att äntligen berätta om denna etablering! Vi ser nu fram emot, att tillsammans med Kiruna kommun, fortsätta processen framåt med siktet inställt på att etablering ska ske så snart det är möjligt! säger Adelina Voci, Vice VD Biltema Sweden AB.

Kiruna kommun arbetar med att ta fram en detaljplan vid Tuolluvaararondellen. Syftet med planen är att exploatera området för bostäder, handel och andra verksamheter. Tanken är att den ska antas under 2024-2025.

Enligt avsiktsförklaringen får Biltema förvärva cirka 25000 kvadratmeter inom området när detaljplanen har vunnit laga kraft. Villkoren regleras i ett markanvisningsavtal som tas fram i år.

- Den tänkta etableringen som Biltema avser att genomföra, skapar stora förutsättningar till en redan lyckad centrumhandel och skapar också starkare framtidstro för oss kommuninvånare. Vi ser nu fram emot, att tillsammans med Biltema, fortsätta processen framåt med siktet inställt på att genomföra denna lyckade etablering så snart det är möjligt, säger Mats Taaveniku.

Biltemas framtida tomt i lila. Klicka på bilden för att ladda ned den.

För ytterligare upplysningar:

Mats Taaveniku, kommunalråd Kiruna,
telefon: 070-3167477, e-post: mats.taaveniku@kiruna.se

Johan Gerdevåg, marknadschef Biltema Sverige, e-post: johan.gerdevag@biltema.com

Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Ulrika Isaksson