Projekt - Hej Hemby

tre kvinnor framför en trävägg
Projektledarna för Hej Hemby. Från vänster: Sanna Brännström, Åsa Morin, Johanna Funck

Hej Hemby är en treårig satsning som drivs av Leader Tornedalen 2030. Projektet har sedan tidigare funnits i Övertorneå och Pajala men breddas nu till byar i Haparanda och Kirunas östra delar.

Hej Hemby jobbar tillsammans med lokala krafter i föreningslivet och företag för att öka inflyttning och etablering av småföretag i Tornedalen. En stor målgrupp i denna projektperiod är även de personer som redan har flyttat in för att öka inkludering, gemenskap och trivsel, något som är avgörande för att behålla kommuninvånare och öka attraktiviteten.

Hej Hemby vill samverka med lokala föreningar och byar som vill engagera sig för inflyttning och ha ett samarbete med rekryterande företag som vill utveckla nya metoder och samarbeten. Projektet blir också en naturlig samarbetspartner till de kommunala enheterna och lokala projekt som arbetar med tillväxt och attraktivitet.

Hej Hemby erbjuder inflyttarservice, stöd till husägare som vill hyra ut eller sälja och genom samarbete med lokala byaföreningar marknadsföra byar, jobbmöjligheter och etableringsmöjligheter. Utifrån de olika medverkande byarnas unika potential, behov och idéer testas olika metoder och marknadsföring vilket också ger ett stort kunskapsutbyte mellan byar och kommuner.

Hej Hemby kommer samverka med Move on Up gällande marknadsföring och service till inflyttare och ett informationsmöte kommer hållas i Vittangi i slutet på maj där föreningar i östra delen av kommunen är välkommen att ta del av information och anmäla sitt intresse för att vara en del av projektet.

Läs gärna mer på våran webbsida:

hejhemby.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson:

Johanna Funck

johanna@hejhemby.com

076-777 61 42

 

 

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Emma Jonsson