Beställ fiber

En dator på ett köksbord. Intill ligger en mobiltelefon. En kopp kaffe och en kaffepanna står framme.

Vi på Gironet arbetar med att bygga ut ett snabbt, stabilt och kraftfullt fibernät för kommunens invånare och företagare, överallt där det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Detta ger dig den bästa möjligheten att få precis det TV-utbud, internet- och telefonitjänster som passar just ditt hem– och du väljer själv tjänsteleverantör.

Fibernätets kapacitet är betydligt högre än andra lösningar och en mängd tjänster kan göras tillgängliga på ett kostnadseffektivt sätt med minimala störningar.

För dig som inte är intresserad av att ha TV, telefoni via bredband eller inte använder internet, är en anslutning till fibernätet ändå en chans att höja värdet på bostaden vid en eventuell försäljning. Vi erbjuder därför två valmöjligheter vid anslutning, en aktiv eller passiv fiberanslutning.

Så fort du får en leveransbekräftelse av oss så kan du teckna avtal med en av våra tjänsteleverantörer. Kontakta respektive tjänsteleverantör för eventuella startavgifter och kampanjerbjudanden.

Som villaägare kan du välja att låta dra in en fiberanslutning till din fastighet utan att aktivera den, vilket vi kallar för en passiv fiberanslutning. Om du vill börja nyttja de olika tjänsterna via din fiberanslutning måste du aktivera din passiva anslutning. Detta gör du enklast genom att fylla i blanketten Aktivera fiberanslutning.

Fiberanslutning

Här hittar du mer information om hur en installation går till.

Här hittar du fler frågor och svar.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Moa Strålberg

Gironet