Om webbplatsen

Gironets webbplats är byggd i så kallad responsiv design. För dig som besökerare innebär det att webbplatsen tillåter att layouten förändras beroende på vilken skärmstorlek och skärmupplösning du har. Detta gör att du kan ta del av aktuell och nödvändig information oavsett om du surfar via mobiltelefon, surfplatta eller dataskärm.

Vår strävan är att webbplatsens innehåll ska vara korrekt, tillgängligt och användbart för så många som möjligt. Med en bred målgruppsinriktning är det viktigt att webbplatsen är lätt att orientera sig på samt att informationen är överskådligt presenterad och lätt att läsa.

Besökaren kan genom sökfunktion, tydligt utseende och enkel struktur snabbt hitta aktuell information om eventuella driftstörningar och nyheter, information om beställning av fiber och tjänst, samt kundservice med guider, kontaktinformation, öppettider och mycket annat.

Användartips
Sökfunktion:
Är du osäker på var du hittar viss information är sökfunktionen längst upp till höger på webbsidan en bra hjälp.

Textstorlek:
Om du tycker att texten på sidorna är för liten eller för stor kan du enkelt ändra den med din webbläsares inbyggda funktioner. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att trycka Ctrl+ för att öka textstorlek och Ctrl- för att minska. Alternativt hålla in Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Ctrl-tangenten + 0 anger standardstorlek på webbplatsen.

Översättning:
Webbplatsen är huvudsakligen på svenska, men med Google Translate har du möjlighet att översätta vår information till andra språk.

Webbläsare:
Webbplatsen visas allra bäst i en modern webbläsare, exempelvis de senaste versionerna av Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox och Safari. Äldre webbläsare visar samma innehåll, men webbplatsens utseende och formgivning kan skilja sig från det som visas i de nyare versionerna.

Talande Webb:
Talande Webb är ett gratis hjälpmedel som gör att webben talar. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3, förstorar texten och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser. Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor, Mac och PC utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator. 

Frågor eller synpunkter?
Har du frågor om webbplatsen eller viktiga synpunkter du vill meddela oss, tveka inte att kontakta oss. Kontakta oss på support@gironet.se

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Moa Strålberg

Gironet