Bibliotek

Kiruna stadsbibliotek
Kiruna stadsbibliotek

Välkommen till biblioteket!

Vi finns i Kiruna centrum och i Svappavaara, Vittangi och Karesuando. Dessutom besöker vår bokbuss många av kommunens byar.

Vi bedriver vår verksamhet året runt och har ett brett utbud av aktiviteter för stora som små. Om du vill veta mer om om vad som händer hos oss samt våra öppettider, besök bibblo.se, den gemensamma sidan för biblioteken i Norrbotten. Här kan du även hantera dina lån, läsa e-böcker, få boktips och mycket mer!

Nu flyttar vi stadsbiblioteket!

Den 9 maj stänger vi våra lokaler på Föreningsgatan 17 för flytt och öppnar igen 13 juni (fortfarande på Föreningsgatan i gamla centrum). Vi har då öppet vecka 24-29 måndag-fredag kl. 10-14 med begränsad service, som kopiering, tidningsläsning och användning av internet. Inga vanliga lån eller beställningar av lån kan göras då vi inte har tillgång till våra medier.

Vi hoppas kunna öppna i nya Aurora kultur & kongress i början av augusti med invigning under första veckan i september. Varmt välkommen då!

Du kan också besöka Kiruna stadsbibliotek på Facebook samt följa vår barn- och ungdomsverksamhet på Instagram.

Har du svårt att läsa tryckt text?

Vill du veta mer om andra sätt att läsa, exempelvis Legimus? Se nedan för kontaktuppgifter till Sanna Barsk (om det gäller barn/unga). Gäller det vuxna, skriv till biblio@kiruna.se.

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Malene Jensen