Gymnasium

I Kiruna finns två gymnasieskolor. Den kommunala gymnasieskolan, Hjalmar Lundbohmsskolan, är störst och ingår Lapplands gymnasium som är en del av Lapplands kommunalförbund.

I Lapplands gymnasium ingår också de kommunala gymnasieskolorna i Gällivare, Jokkmokk och Pajala. Den kommunala gymnasieskolan har ett brett utbud av program. Mer information om Hjalmar Lundbohmsskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och dess programutbud finns på skolans hemsida.

Förutom den kommunala skolan finns också ett fristående gymnasium, Rymdgymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.som har följande program:
* Teknikprogrammet - inriktning teknikvetenskap
* Naturvetenskapsprogrammet - inriktning naturvetenskap, med ämnen i rymdvetenskap

Gymnasieelever från andra kommuner/ Interkommunala ersättningar
Då kommunens gymnasieskola är en del av Lapplands gymnasium så har också Lapplands gymnasium hand om frågor och fakturering gällande interkommunal ersättning för elever från andra kommuner som går på gymnasiet. Om du har frågor som rör interkommunal ersättning eller antagning till gymnasieskolan i Kiruna kontaktar du Hjalmar Lundbohmsskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Caroline Andersson