Badhus

Illustration: We Group

Kirunas nya badhus får en central placering i den nya stadskärnan och ska vara en attraktiv mötesplats som lockar till motion, nöje, rekreation och simsport.

Med sin centrala placering i den nya stadskärnan blir den arkitektoniska utformningen viktig. Det ska vara en karaktärsbyggnad som berör men ändå samspelar och förstärker omgivningen på ett bra sätt.

Alla barn, unga och vuxna oberoende av bakgrund och förutsättningar ska uppleva tillgänglighet, trygghet och trivsel. Det nya badhuset kommer att vara större än dagens och ha helt andra möjligheter både för lek, rekreation och motion.

Närheten till både gymnasieskola och grundskola innebär att både bad- och gymverksamhet kommer att bidra till skolornas verksamhetsutveckling. Invigning av nytt badhus sker troligen under 2022.

Se den femte filmen om Kirunas kommande badhus, publicerad den 17 mars 2021.

I filmen från får du en första glimt av hur det ena multibadet i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när den står klar. Video: We Group. Musik: We Group.

Se den fjärde filmen om Kirunas kommande badhus. Film publicerad 17 februari 2021.

I filmen får du en första glimt av hur Hopp- och Lekbassängen i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när den står klar. Video: We Group. Musik: We Group.

Se den tredje filmen om Kirunas kommande nya badhus, publicerad december 2020.

I filmen får du en första glimt av hur foajén i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när den står klar. Video: We Group. Musik: We Group.

Se den andra videon om Kirunas framtida nya badhus, publicerad november 2020.

Häftig exteriör åkning över det framtida badhuset! Video: We Group. Musik: We Group.

Se den första videon om Kirunas framtida nya badhus, publicerad september 2019.

Presentation av Kirunas framtida badhus. Video: We Group. Musik: We Group.

Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Marianne Nordmark