Badhus

Drönarbild tagen på sommaren som visar bygget av det nya badhuset.
Kirunas nya badhus byggs. I bakgrunden ses det pågående bygget av Kunskapsstaden. Drönarfoto från juni 2022.

Kirunas nya badhus fortsätter att byggas. Det nya badet kommer att vara större än dagens och ha helt andra möjligheter både för lek, rekreation och motion. Badhuset, som kommer stå klart under nästa år, får en central placering i Kirunas nya stadskärna.

Badhuset blir en central placering i den nya stadskärnan och ska vara en attraktiv mötesplats som lockar till motion, nöje, rekreation och simsport.

Med sin centrala placering i den nya stadskärnan blir den arkitektoniska utformningen viktig. Det ska vara en karaktärsbyggnad som berör men ändå samspelar och förstärker omgivningen på ett bra sätt.

Alla barn, unga och vuxna oberoende av bakgrund och förutsättningar ska uppleva tillgänglighet, trygghet och trivsel. Det nya badhuset kommer att vara större än dagens och ha helt andra möjligheter både för lek, rekreation och motion.

Kontor och arbetsplatser

I filmen från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur de ljusa personalutrymmena i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när badhuset står klart. Video: We Group. Musik: We Group.

Koppen

I filmen från Kiruna Nya Badhus får du en första glimt av hur relax Koppen i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när badhuset står klart. Video: We Group. Musik: We Group.

Familjebadet

I filmen från det kommande nya badhuset får vi en första glimt av hur Familjebadet i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när badhuset står klart. Video: We Group. Musik: We Group.

Motionsbassängen

I filmen får vi en första glimt av hur motionsbassängen i den färdiga badanläggningen kommer att se ut när den står klar. Video: We Group. Musik: We Group.

Multibadet

I filmen visas hur det ena multibadet kommer att se ut när kommande badanläggningen står klar. Video: We Group. Musik: We Group.

Hopp- och Lekbassängen

I filmen får du en första glimt av hur Hopp- och Lekbassängen kommer att se ut. Video: We Group. Musik: We Group.

Foajén

I filmen får du en första glimt av hur foajén kommer att se ut. Video: We Group. Musik: We Group.

Häftig exteriör åkning över det framtida badhuset

Här får vi se det kommande badhuset från utsidan. Video: We Group. Musik: We Group.

Presentation av det kommande nya badhuset

Så här kommer det att se ut i det nya badhuset. Video: We Group. Musik: We Group.

Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Marianne Nordmark