Intresseanmälan Solar Egg

Foto: Riksbyggen

Har din verksamhet intresse och kapacitet att ta hand om konstverket Solar Egg och driva det som en bastu under de kommande tre åren? Vi vill låta guldägget komma hem!

Nu ska Riksbyggen återigen bygga bostäder i Kiruna. Företaget vill därför att Solar Egg ska återvända och överlämnas till Kiruna kommun som en del av den offentliga konstsamlingen.

En förgylld social mötesplats för alla

Tillsammans med Riksbyggen och LKAB undersöker Kiruna kommun möjligheten till en permanent placering av konstverket, med en hållbar lösning för drift av bastun under ett antal år framöver. Konstverket skall vara tillgängligt för både invånare och besökare, en förgylld social mötesplats.

Om uppdraget

Konstverket ska upplåtas som bastu under upp till tre år. Därefter gör Kiruna kommun och driftorganisationen en bedömning om det finns intresse att förlänga avtalet, eller om bastufunktionen ska stängas och konstverket övergå till en permanent skulptur.

Konstverket kommer att ägas av Kiruna kommun och vara försäkrat som en del av kommunens offentliga konst. Vald driftorganisation ingår ett avtal med Kiruna kommun på upp till tre år.

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag den 10 december 2023 har passerat, och anmälan har stängt.

Vad händer nu?

Tack till alla er som har skickat in intresseanmälningar! Nu börjar vi gå vi igenom de anmälningar som har kommit in. Vi kommer att återkopplar till er berörda så snart det är gjort. Det blir troligen efter julhelgerna och årsskiftet 2023/2024.

Relaterade länkar

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Åsa Redin