Föreningsliv

Kiruna kommun har många flitiga föreningar som ger kommuninvånarna ett rikt fritids- och kulturliv! Med nästan 400 föreningar gör det Kiruna till Sveriges kanske föreningstätaste kommun.

I föreningsregistret kan ni leta efter föreningar och förhoppningsvis finner ni det ni söker. Finns er förening inte i registret? Kontakta handläggaren på kommunen.

Fredag 11 November 2022 genomfördes första Föreningsgalan!

En trevlig tillställning med god mat och underhållning, tack alla som bidrog och deltog!

Det inkom många nomineringar i de olika kategorierna, politiken tag del av alla och valde därefter vilka som skulle utses.

2022 års vinnare är:

Årets seniorförening: BK Veteranerna

Föreningen fyller en viktig funktion för att seniorer ska komma ut och röra på sig och få en social samvaro. De träffas och tränar flera gånger i veckan och styrelsen planerar för aktiviteter med andra likasinnade norrbottniska veterangrupper.

Årets Idrottsförening: Vittangi Sportklubb

Föreningen är starkt drivande som inte bara står för rörelseglädje och träning utan också för ett viktigt samhällsengagemang och arbete i glesbygd. Föreningen har tillsammans med andra föreningar och lokala företag drivit och genomfört en populär aktivitetspark för alla åldrar byggd av alla tillsammans.

Årets Kulturförening: Kiruna Konstgille

Föreningen ordnar aktiviteter för barn och ungdomar såväl som utställningar för både lokala förmågor och kända kreatörer till stor uppskattning av Kirunaborna. Utan dessa eldsjälar skulle en viktig del av en levande kultur saknas i Kiruna.

Årets Sociala förening: Iskalla Ryttare

Föreningen skapar gemenskap och samhörighet mellan såväl barn som ungdomar och vuxna. En växande förening som satsar på ungdomar och skapar aktiviteter för alla åldrar, där man möts av vänlighet, skratt och glädje.

Årets Fritidsförening: Jukkasfolkan

Föreningen arbetar för att tillsammans göra byn levande. Genom sin livfullhet och lyhördhet för önskemål skapas en bredd av aktiviteter för såväl unga som gamla vilket gör engagemanget väldigt stort i byn.

Årets Föreningshjälte: Alex Olofsson

Genom sitt enträgna arbete är han en positiv kraft att räkna med för Kirunas föreningsliv. Han arbetar intensivt och helhjärtat med att förgylla de ljusa sommarkvällarna under Kirunabornas favorithelg.

Föreningsgalan genomfördes av Kiruna kommun i samarbete med LKAB, Sparbanken Nord och Rotaryklubben.

Kommunens föreningsregister finns i systemet Actor smartbook. Föreningarna ansvarar själva för att deras uppgifter stämmer.

Föreningsregistret hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skicka ett e-post till kultur- och utbildningsförvaltningen med följande uppgifter på föreningens:  

  • namn, adress, e-postadress och telefon till föreningen
  • webbadress
  • föreningens kontaktperson, namn, e-postadress och telefonnummer och persnummer för att kunna logga in i Actor smartbook
  • bankkonto/pg/bg och organisationsnummer
  • antalet medlemmar totalt och i ålder 5-20 år
  • beskrivning av verksamheten

Denna information lägger handläggaren in i Actor smartbook och blir då synligt i föreningsregistert. Därefter kan föreningens kontaktperson logga in och själva uppdatera föreningens uppgifter och lägga till fler kontaktpersoner om så behövs.

Därefter kan föreningen boka lokaler och söka bidrag i Actor smartbook.

 

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Malin Rolund