Bumerangen återvinningsbutik

Exteriör bild av Bumerangens återbruksbutik.

Bumerangens återvinningsbutik är en kommunal, arbetsmarknadspolitisk åtgärd som syftar till att fler kirunabor ska bli självförsörjande.

Det innebär att Bumerangen inte fungerar och drivs som en vanlig butik, utan med arbetsmarknadsenhetens deltagare och deras individuella planeringar i fokus. Det innebär också att vi inte anställer personal som andra butiker gör, utan de som jobbar här anvisas till oss av exempelvis arbetsförmedlingen eller socialtjänsten.

Till följd av detta kan Bumerangens öppettider och telefontider variera med kort varsel, så även våra möjligheter att hämta möbler och dylikt, samt våra möjligheter att genomföra pensionärsservice. Allt beror på hur många deltagare vi har i verksamheten. Vi gör vårt bästa för att möta våra kunders förväntningar, men det är inte vårt huvudsakliga uppdrag att bedriva butiks- och serviceverksamhet.

På Bumerangen kan du både lämna in och fynda möbler, porslin, husgeråd, elektronik, leksaker, smycken, filmer, skivor, tavlor med mera (ej kläder och skor). Vi är inte vinstdrivande och kan därför hålla riktigt trevliga priser och våra intäkter går till att utveckla verksamheten. Hela verksamheten genomsyras av ett miljötänk och vi återvinner och/eller reparerar det vi kan för att sedan sälja i butiken.

Ett stort tack till alla er som hjälper till att bidra till en bättre miljö och en utvecklande verksamhet för kommunens arbetssökande!

Här kan du lämna dina saker:
Movägen 26 (Lastbryggan) från måndag till fredag mellan kl.08.00 – 16.00.

Öppettider:
Måndag - Torsdag: 12.30-16.00.
Fredag: Stängt.

Stängt 25/5-26/5 samt 6/6. Semesterstängt v.25-v.27 och v.30 (gäller även telefon). Observera att det ändå går bra att lämna in saker till oss under dessa veckor.

Telefontider (se telefonnumret nedan):
Måndag - Torsdag: 09:00-11:30.

Så kan du hjälpa till!

Många kontaktar Bumerangen och vill hjälpa dem som flyr från Ukraina. Vi uppskattar verkligen engagemanget!

Bumerangen tar just nu emot följande:

  • Pyssel- och ritmaterial som papper, pennor, kritor.
  • Leksaker, tänk på att de ska vara hela och rena.
  • Hygienartiklar som menstruationsskydd, tandborstar, tandkräm, schampo, balsam, duschcréme, hårborstar. Givetvis i obrutna förpackningar.
  • Babyprodukter. Nappflaskor, nappar, våtservetter, blöjor i olika storlekar. Även detta givetvis i obrutna förpackningar.

Observera att Bumerangen inte tar emot kläder!

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Elin Vanhainen