Bumerangen återvinningsbutik

Exteriör bild av Bumerangens återbruksbutik.

Bumerangens återvinningsbutik är en kommunal, arbetsmarknadspolitisk åtgärd som syftar till att fler kirunabor ska bli självförsörjande.

Bumerangen har kort om folk för tillfället vilket gör att vi behöver begränsa våra öppettider och det kan medföra att vi blir begränsade med att hålla öppet vissa dagar. Vi kan inte heller garantera att bokningstelefonen är öppen. Om vi håller stängt sätter vi upp en lapp på dörren och lägger ut information på Instagram.

Vi beklagar detta!

Det innebär att Bumerangen inte fungerar och drivs som en vanlig butik, utan med arbetsmarknadsenhetens deltagare och deras individuella planeringar i fokus. Det innebär också att vi inte anställer personal som andra butiker gör, utan de som jobbar här anvisas till oss av exempelvis arbetsförmedlingen eller socialtjänsten.

Till följd av detta kan Bumerangens öppettider och telefontider variera med kort varsel, så även våra möjligheter att hämta möbler och dylikt, samt våra möjligheter att genomföra pensionärsservice. Allt beror på hur många deltagare vi har i verksamheten. Vi gör vårt bästa för att möta våra kunders förväntningar, men det är inte vårt huvudsakliga uppdrag att bedriva butiks- och serviceverksamhet.

På Bumerangen kan du både lämna in och fynda möbler, porslin, husgeråd, viss elektronik, leksaker, smycken, filmer, skivor, tavlor med mera (Vi tar ej emot kläder och skor, sängar, tv apparater, skrivare, tvätt- och diskmaskiner, spisar, våffeljärn, brödrostar, mixers, dammsugare). Vi är inte vinstdrivande och kan därför hålla riktigt trevliga priser och våra intäkter går till att utveckla verksamheten. Hela verksamheten genomsyras av ett miljötänk och vi återvinner och/eller reparerar det vi kan för att sedan sälja i butiken.

Ett stort tack till alla er som hjälper till att bidra till en bättre miljö och en utvecklande verksamhet för kommunens arbetssökande!

Öppettider

Avvikande öppettider:

Röda dagar stängt. Klämdagar stängt. Halvdagar stängt.

Butiken stängd midsommarafton 21/6 2024

Öppettider:

Måndagar 13:00 - 15:30

Torsdagar 13:00 -15:30

Fredagar 10:00 – 12:00

Håll utkik på vår sida på Instagram om det sker några hastiga förändringar!

Telefontider (se telefonnumret nedan):

Måndag - 08:00-10:00

Tisdag - 08:00-10:00

Onsdag - 08:00-10:00

Torsdag - 08.00-10:00

Fredag - Stängt

Telefonnummer: 0980-75570


Här kan du lämna dina saker

Movägen 26 (Lastbryggan) från måndag till fredag mellan kl.08.00 – 16.00. OBS! Lämna ej saker övrig tid!

OBS! Vi tar ej emot kläder och skor, sängar, tv apparater, skrivare, tvätt- och diskmaskiner, spisar, våffeljärn, brödrostar, mixers och dammsugare!

Observera att ni även kan hämta saker ni köpt från måndag till fredag mellan kl.08.00-16.00, alltså även när butiken är stängd.

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Teresa Wiss