Elite Hotels

Drönarbild över byggarbetsplatsen där det nya hotellet byggs mellan kulturhuset och Galleria 7.
Drönarfotot visar platsen där Elite Hotels byggs just nu med handelskvarteren till vänster och Aurora kultur & kongress till höger. Foto juni 2022.

Mellan Aurora kultur & kongress och Galleria 7 byggs ett nytt hotell. Drönarfotot, som är taget i juni 2022, visar platsen där Elite Hotels byggs just nu, med Aurora kultur & kongress till höger och Galleria 7 till vänster i bilden. I bakgrunden ser vi en del av övriga handelskvarteren och Scandic Kiruna.

Hotellet blir en ersättning till Kiruna kommun och Elite Hotels of Sweden för befintliga lokaler i den gamla stadskärnan där hotellet och puben Bishop Arms funnits sedan 2011. Byggnationen innebär en stor satsning på hotellverksamheten i Kiruna då Elite Hotels går upp från 37 hotellrum till 155.

Kvarter 6 ska utöver det nya hotellet inrymma lokaler för restauranger, butiker och andra verksamheter. Byggnaden kommer att sammanlänkas med Aurora kultur & kongress via en skywalk, precis som Scandic Kiruna. Efter färdigställande av kvarteret kommer Kiruna kommun att vara fastighetsägare av hotellet och LKAB kommer äga övriga kommersiella lokaler i kvarteret.

Fotot visar en illustration av en grå hög byggnad.
Illustration Elite Hotels.
Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Marianne Nordmark