"rootPage" is not defined.

Idrott, motion och friluftsliv

Kiruna kommun är ca 20 000 kvadratkilometer stort och dess geografiska läge gör att det finns stora möjligheter för friluftsliv i en fantastisk naturmiljö. Att motionera och vara ute i naturen är något de allra flesta av Kirunabornas njuter av.

Det finns flera sporthallar och simhallar i Kiruna kommun, där det går att utöva flera olika sporter. Läs mer om dem i menyn till höger.

Du kan i stort sett promenera var du vill och få en härlig naturupplevelse. Vildmarken är stor i Kiruna kommun. Kommunen har även en lång rad anlagda motionsspår.

I Kiruna kommun finns också totalt 63 kilometer motionsspår varav cirka 28 kilometer är elljusspår. Intresserade kan åka skidor vintertid och promenera, jogga och cykla sommartid.

Midnattssolstigen är en mycket populär vandringsled som går från Camp Ripan över toppen på Luossavaara och avslutas på parkeringen vid Luossabacken eller omvänt.

Hälsans Stig är en folkhälsosatsning med målet att få fler att promenera mer. Promenadslingan ska kännas enkel och trygg. Den är bostadsnära, följer befintliga gångvägar och trottoarer samt undviker trappor och branta backar.

Karta över Hälsans stig , 1.4 MB.

Luossabacken är en skidanläggning mitt i Kiruna. Totala pistlängden är 2500 meter och fallhöjden är 156 meter. Luossabacken erbjuder en fantastisk utsikt från toppen där du kan se ut över fjällvärlden och även se midnattsolen.

För mer information om vandring i fjällen hänvisar vi till Kiruna Lappland och Svensk turistföreningen (STF).

Nya föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer gällande fritidsanläggningar från 12 januari:

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen. Undantag finns för religiösa ceremonier där stående deltagare tillåts. För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis i tillägg till övrig reglering.

När ni besöker våra anläggningar tänk på:

  • Håll avstånd
  • Läs informationen som gäller för alla utrymmen på våra anläggningar
  • Håll god handhyigen
Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Sofi Unga Jernelöf