"rootPage" is not defined.

Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsida

Välkommen till Kiruna!

Här är ljuset ljusare, kylan kallare, topparna högre, ytorna större och läget nordligare än någon annanstans i Sverige. En speciell plats. I Kiruna kommun har vi omkring en kvadratkilometer per person att röra oss på. Här finns ett femtiotal
byar. De svenska, samiska och tornedalska
kulturerna lever sida vid sida.


Läs mer

Unna dig en sommar där solen aldrig går ner!

Nu söker vi sommarvikarier till vård och omsorg. Här får du ett meningsfullt jobb nära till naturen, men också stadens puls i den helt nya stadskärnan.

Se filmen om Kiruna

Vi är stolta och glada över att kunna presentera en film om Kiruna som utgår från Kiruna kommuns vision Vi är Kiruna! Se den här.

Välkommen till Fritidsbanken!

På Fritidsbanken kan du låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer.

Välkommen till Luossavaarabacken!

Luossavaarabacken är en lokal alpinanläggning som ligger mitt i Kiruna. Här kan du åka utför vintertid och med cykel sommartid. Så köper du skipass!

Köp skipass!

Här köper du skipass och biljetter till Luossavaarabacken.

Anslut dig till Gironet

Gironet bygger ut ett snabbt, stabilt och kraftfullt fibernät för kommunens invånare och företagare, överallt vart det är tekniskt och ekonomiskt möjligt.

Vår stad i omvandling

Det händer mycket i nya Kiruna just nu. Läs mer på stadsomvandlingens webbplats.

Bygga nytt, ändra eller riva

Ska du bygga nytt, bygga till eller kanske riva en byggnad? Vissa åtgärder kräver bygglov, i andra fall kan det krävas en anmälan eller ett marklov.

Råd och stöd för konsumenten

Konsumentvägledningen erbjuder kostnadsfri vägledning åt alla kommuninvånare.

Välkommen till Kulturskolan

Vill du lära dig att spela musik, teater, dansa eller upptäcka konstens värld och träffa vänner som har samma intressen? Då ska du söka dig till Kulturskolan Kiruna, alla är välkomna till oss.

Tillfälliga förbudsområden för snöskoterkörning

Här hittar du information om tillfälliga snöskoterförbudsområden

Kriget i Ukraina

Här finns information och råd med anledning av kriget i Ukraina. Läs om vad Kiruna kommun gör och vad du kan göra för att bidra, samt ta del av information från andra myndigheter.

Anläggningsarbeten i nya stadskärnan

Så når du Kristallen - stadshus och länskonstmuseum.

Lapplands gymnasium

Här hittar du information om Lapplands gymnasium i Kiruna.

Förskola och skola i Kiruna kommun

I Kiruna finns ett stort utbud av förskolor och skolor med god geografisk spridning både i Kiruna C och i kommunens större byar. Foto: Jörgen Medman

Har du extra mat hemma?

Vid en kris eller ett krig är det viktigt att ha extra mat hemma. Du är en del av Sveriges beredskap. Läs mer om krisberedskap här.

Välkommen till konst och kulturhistoria!

Kiruna har en unik historia. Här finns en bredd av kulturmiljöer, konstverk och intressanta byggnader. Kiruna kommun har också en stor bildsamling, konstsamling och föremålssamling. Upptäck och lär dig mer om Kirunas och vår historia på denna webbplats.

Någon behöver din hjälp!

Vi söker dig som är intresserad av att ta uppdrag som god man eller förvaltare. Läs mer här!