Information om covid-19: Skärpta råd i Norrbotten

Covid-19-läget är allvarligt. Från och med den 24 november gäller i Norrbottens län en gräns på max 8 personer även vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som har sittande deltagare.

Information om covid-19: Skärpta råd i Norrbotten

Covid-19-läget är allvarligt. Från och med den 24 november gäller i Norrbottens län en gräns på max 8 personer även vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som har sittande deltagare.

Motionsspår

I Kiruna kommun finns totalt 63 kilometer motionsspår varav cirka 28 kilometer är elljus. Intresserade kan åka skidor vintertid och promenera, jogga och cykla sommartid.

I Kiruna centralort finns följande spår att tillgå:

Elljusspår Lombolo 8,9 km (Även hundspår)
Elljuspår Matojärvi World cup 5,0 km
Elljuspår Jägarspåret 3,3 km
Elljuspår anslutning Matojärvi (World cup)-Jägarspåret 1,5 km
Hundspår 8,0 km
Slädhundspår
Skidorienteringsspår
Motionsspår totalt 17,0 km ej belysta

Ladda ned appen track4outdoors för aktuell spårstatus. Du hittar även informationen under länken nedan.

Viktig information om skidspåren innan du ger dig ut

Entreprenören Trailservice i Kiruna AB har avtal med Tekniska Verken i Kiruna AB. Avtalets omfattning är samtliga skidspår i Kiruna C.

Vintertid pistas spåren på följande sätt: Pistning sker i snitt tre gånger per vecka över säsong. Antal gånger per vecka utgör en riktlinje som medel under hela säsongen. Väder och snöförhållanden avgör när preparering ska ske. Vid extrem nederbörd eller blåst är det svårt att upprätthålla kvalitetssäkringen. Entreprenören och beställaren kommunicerar om uppdraget. Att pista samtliga skidspår i Kiruna C tar cirka 6-8 timmar med pistmaskin.

Promenera inte i skidspåren! Skidspåren är till för skidåkning, inte promenader. Det gäller hela spårytan, på skejtsidan och i de klassiska spåren. Det läggs mycket tid, energi och framförallt pengar på att preparera motionsspåren för längdskidåkning. Hundrastning är inte heller tillåtet i spåren.

Skidåkning med hund är tillåtet på alla spår. I Varggropen är det speciella tider som gäller för att åka med hund. Tisdagar kl 18-21 samt söndagar kl 13-15 är det tillåtet. Att åka med hund innebär att det ska det ske under kontrollerade former, detta innebär att hunden måste vara kopplad. Förare med hund ska ta hänsyn till övriga skidåkare. Hundkörning får endast ske på skatesidan.

Belysningen tänds dagligen klockan 06:00 och släcks 23:00. Vid temperatur under minus 20 grader släcks belysningen. Detta kan innebära att belysningen släcks när du är i spåret.

I Varggropen finns omklädnings- och duschmöjligheter under vintersäsongen. Värmestugan är öppen kl. 07-22 dagligen.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Ulrika Isaksson