Specialkost

Om ditt barn är i behov av specialkost är det viktigt att du berättar det på förskolan.

Anmälan om behov av specialkost och anpassade måltider görs i kommunens e-tjänst. E-tjänst anmälan om specialkost Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om detta inte är möjligt kan ansökan göras på blanketten specialkost. Anmälan om specialkost - blankett i pappersform som lämnas in till respektive förskolekök. , 97.8 kB.


Vårdnadshavare lämnar information om barnets allergi/intolerans på specialkostblankett och intyg från läkare rekommenderas.

Läkarintyg kan krävas in av kostchef eller förskolerektor vid svår matallergi med akut allergisk rektion, funktionsnedsättande matallergi, multiallergi, luftburen matallergi och celiaki.

Vårdnadshavare ska göra en ny anmälan om behov av specialkost om det inträffar förändringar i behovet av specialkost och även ett nytt läkarintyg om det tillkommer fler allergier. Läkarintyg behöver inte lämnas in om det är inlämnat sedan tidigare och det inte är några förändringar.

För att säkerställa att förskolan har aktuell information om barnets behov ska vårdnadshavare göra en ny anmälan om specialkost inför varje hösttermin samt vid byte av förskola.

För vuxna matgäster som har behov av specialkost krävs läkarintyg.

Nötter, mandel, jordnötter och sesamfrön
Inga typer av nötter, mandel, jordnötter och sesamfrön får förekomma i maten. Detta för att nötter och jordnötter kan utlösa svåra allergiska reaktioner.

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Maria Rolund