Korttidsboende

Ett vårdbiträde som leende vänder sig mot en äldre person sittandes i rullstol.
Foto: Corey Muntz

Till korttidsboende kan du komma om du av någon anledning inte kan vara kvar i ordinärt boende, det kan handla om att du blivit sjuk och vistats på sjukhus och tillfälligt behöver stöd och hjälp med din dagliga livsföring om hemtjänstinsatser inte räcker till.

Du ansöker om korttidsvistelse hos biståndshandläggaren som beslutar enligt sociatjänstlagen och individuella behov.

Man kan också få en plats på korttidsboende om person som vårdar i hemmet behöver avlastning, själv blivit sjuk, ska på en resa eller liknande.

Platserna på korttidsboende är begränsade och ibland kan det uppstå väntetid innan man blir tilldelad en plats. Platserna tilldelas i första hand personer inskrivna på sjukhus, som blivit medicinskt färdigbehandlade.

Korttidsboende är ett boende där du vistas en kort tid, om målet med insatsen, är återgång till ordinärt boende kommer focus läggas på det.

Rummen på korttidsboende är inredda med säng, sängbord, besöksbord och stolar, vi tillhandahåller sängkläder, handdukar och badlakan. Tilldelat rum på korttidsboendet är inte personligt, vilket innebär att byte av rum under vistelsen kan förekomma. Du ombesörjer själv att kläder, hygien artiklar, mediciner och hjälpmedel finns under din vistelse.

Korttidsboende har personal dygnet runt, medicinskt ansvar upp till sjuksköterskenivå.

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Moa Strålberg