Högalidskolan

Högalidskolan ligger högt belägen i centrala Kiruna med utsikt över Kebnekaises syd- och nordtopp med omgivande fjälltoppar. Under vinterkvällarna lyser den centralt belägna Luossavaara slalombacke där utförsåkarna susar nedför berget. Precis nedanför Högalidskolan ligger anrika Matojärvi ishall - där Börje Salming la grunden till sin fantastiska ishockeykarriär.

Från och med höstterminen 2021 är Högalidskolan är en 4-9-skola där högstadiet har ca 330 elever fördelade i fem klasser/årskurs. Tre lärararbetslag ansvarar för varsin årskurs men samverkan sker mellan arbetslag, med det lokala elevhälsoteamet och skolans andra funktioner. Högstadiet leds av rektor Anders Karlsson.

Årskurs 4-6 har ca 150 elever i två paralleller. Förutom lärararbetslag har enheten ett elevhälsoteam med rektor, specialpedagog, skolsköterska och skolkurator. Enheten 4-6 leds av rektor Christina Karinen-Sturk.

Alla vi som är personal på Högalidskolan är ett team som tillsammans arbetar mot att varje elev ska få en så bra skolgång som möjligt.

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Caroline Andersson