Högalidskolan

Högalidskolan ligger högt belägen i centrala Kiruna med utsikt över Kebnekaises syd- och nordtopp med omgivande fjälltoppar. Under vinterkvällarna lyser den centralt belägna Luossavaara slalombacke där utförsåkarna susar nedför berget. Precis nedanför Högalidskolan ligger anrika Matojärvi ishall - där Börje Salming la grunden till sin fantastiska ishockeykarriär.

Från och med höstterminen 2021 är Högalidskolan är en 4-9-skola där högstadiet har ca 330 elever fördelade i fem klasser/årskurs. Tre lärararbetslag ansvarar för varsin årskurs men samverkan sker mellan arbetslag, med det lokala elevhälsoteamet och skolans andra funktioner. Högstadiet leds av rektor Eva Lönnelid Pilhage och biträdande rektor Carina Olsson.

Årskurs 4-6 har ca 150 elever i två paralleller. Förutom lärararbetslag har enheten ett elevhälsoteam med rektor, specialpedagog, skolsköterska och skolkurator. Enheten 4-6 leds av rektor Carina Lidberg.

Alla vi som är personal på Högalidskolan är ett team som tillsammans arbetar mot att varje elev ska få en så bra skolgång som möjligt.

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Joanna Kauppi