Övre Soppero skola

Välkomna till Övre Soppero, en unik skola!
Bures boahtin Badje Sohpparii!
Tervetuloa Yli Sopperon!

Vår skola ligger i byn Övre Soppero i nordöstra delen av Kiruna kommun. Från skolbacken har vi utsik över Lainioälven och lågfjället Kuormakka. Skolan är en F-6 där det finns fritidshem och ett familjedaghem i samma byggnad.

Samtliga lärare är behöriga med lärarlegitimation.

Övre Soppero skola är en trekulturell skola med profileringen mot den svenska, den samiska och den tornedalsfinska kulturen. Denna trekulturella profilering utformades i slutet av 70-talet under ledning av bygdens son, pedagogikprofessor emeritus Henning Johansson.

Vår vision är en trygg skola i elevens närmiljö där alla elever ska känna sig trygga och bekräftade i sin identitet. Vi erbjuder modersmålsundervisning både i samiska och meänkieli/tornedalsfinska. Den dagliga undervisningen är mestadels på svenska, men ofta sker enskilda instruktioner på elevens eget modersmål. Vi erbjuder även samisk integrering där vi fördjupar oss i samisk kultur, historia och näringsliv.

Vi vistas mycket i naturen och lär eleverna att med varsamhet tillvarata det naturen har att erbjuda. Vi bedriver en mycket speciell slöjdundervisning där allt material i hårdslöjden hämtas direkt från naturen. Slöjdandet har sin utgångspunkt i de hantverkstraditioner som finns i området.

Kontakt

 • Övre Soppero skola

  Övre Soppero skola, 985 95 Övre Soppero
 • Nils Vasara-Hammare

  Rektor Karesuando skola, Övre Soppero skola, Regnbågens förskola samt Enriset pedagogisk verksamhet
  Karesuando skola, Box 102, 986 31 Karesuando
 • Marie Sigefjäll

  Skolassistent/Placeringsassistent förskola och fritidshem för Karesuando och Vittangi rektorsområden.
  Vittangi skola, Sjövägen 1, 985 31 Vittangi

  Skolassistent för Karesuando skola, Svappavaara skol, Vittangi skola, Övre Soppero skola. Placeringsassistent för skolenheternas fritidshem, förskolorna Lyktan, Regnbågen och Svappavaara samt övrig pedagogisk verksamhet i Kuttainen och Övre Soppero.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Caroline Andersson