Övre Soppero skola

Välkomna till Övre Soppero, en unik skola!
Bures boahtin Badje Sohpparii!
Tervetuloa Yli Sopperon!

Vår skola ligger i byn Övre Soppero i nordöstra delen av Kiruna kommun. Från skolbacken har vi utsik över Lainioälven och lågfjället Kuormakka. Skolan är en F-6 där det finns fritidshem och ett familjedaghem i samma byggnad.

Samtliga lärare är behöriga med lärarlegitimation.

Övre Soppero skola är en trekulturell skola med profileringen mot den svenska, den samiska och den tornedalsfinska kulturen. Denna trekulturella profilering utformades i slutet av 70-talet under ledning av bygdens son, pedagogikprofessor emeritus Henning Johansson.

Vår vision är en trygg skola i elevens närmiljö där alla elever ska känna sig trygga och bekräftade i sin identitet. Vi erbjuder modersmålsundervisning både i samiska och meänkieli/tornedalsfinska. Den dagliga undervisningen är mestadels på svenska, men ofta sker enskilda instruktioner på elevens eget modersmål. Vi erbjuder även samisk integrering där vi fördjupar oss i samisk kultur, historia och näringsliv.

Vi vistas mycket i naturen och lär eleverna att med varsamhet tillvarata det naturen har att erbjuda. Vi bedriver en mycket speciell slöjdundervisning där allt material i hårdslöjden hämtas direkt från naturen. Slöjdandet har sin utgångspunkt i de hantverkstraditioner som finns i området.

Kontakt

 • Övre Soppero skola

  Övre Soppero skola, 985 95 Övre Soppero
 • Nils Vasara-Hammare

  Rektor Karesuando skola, Övre Soppero skola, Regnbågens förskola samt Enriset pedagogisk verksamhet
  Karesuando skola, Laestadiusvägen 90, 986 31 Karesuando
 • Katarina Eliasson

  Skoladministratör för skola, förskola och familjedaghem i Karesuando, Svappavaara, Vittangi och Övre Soppero.
  Karesuando skola, Laestadiusvägen 90, 986 31 Karesuando
Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Caroline Andersson