Beställningar

Hos bygglovskontoret kan du beställa kartunderlag och ta del av handlingar gällande din fastighet.

Hos bygglovskontoret kan du beställa nybyggnadskartor och primärkarteutdrag. Du kan även kontakta oss gällande ritningar och handlingar för din fastighet. Vill du får ut allmänna handlingar gällande bygglov är det också bygglovskontoret du ska vända dig till. 

En nybyggnadskarta är en handling som ska upprättas i samband med en del ny- eller ombyggnationer inom detaljplanerat område och fungerar som underlag för situationsplan. Kartan upprättas av kommunen, mot en avgift. Nybyggnadskartan tar omkring fyra veckor att ta fram. 

Ett primärkarteutdrag kan ibland räcka som grund för situationsplan, i de fall nybyggnadskarta inte behövs. Kartutdraget tas fram av kommunen, mot en avgift. Primärkarteutdrag tar cirka en vecka att ta fram. 

Rådgör alltid med bygglovskontoret innan du beställer kartor. Länk till beställningsblanketter hittar du längre ned på sidan. Du kan även beställa via MittBygge. 

Om du vill ha ut ritningar för din fastighet kan du kontakta oss via telefon eller e-post. 

Kontakt

 • Bygglovskontoret

  Miljö- och bygglovsexpeditionen
  Stadshustorget 1

  På grund av restriktionerna kring covid-19 håller vi stängt i vår Kundtjänst. Vi finns fortsatt tillgängliga på telefon och e-post.

   

  Måndag kl. 09.00-12.00

  Tisdag kl. 09.00-12.00

  Onsdag kl. 10.00-14.00

  Torsdag kl. 13.00-16.00

  Fredag kl. 8.00-11.00

 • Athan Metaxiotis

  Vikarierande bygglovschef
  Stadshustorget 1
Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Nadja Rundqvist