Blanketter och kontrollplaner

Olikfärgade pärmar i hög på en hylla

Ska du göra en ansökan om bygglov, rivningslov eller en anmälan av attefallsåtgärd? Eller ska du kanske beställa en nybyggnadskarta? Begreppen är många och antalet e‑tjänster och blanketter likaså, men här har vi samlat alla bygglovskontorets olika e‑tjänster och blanketter på ett och samma ställe.

Nedan finns länk till alla bygglovskontorets e‑tjänster och blanketter för ansökan. Det finns även e‑tjänster för anmälningspliktiga åtgärder och för beställning av nybyggnadskarta.

När du har fått ditt bygglov behöver åtgärden kontrolleras och följas upp under byggtiden. För att kunna göra detta behövs en kontrollplan. Vi har mallar och exempel på kontrollplan för olika enklare åtgärder som du kan använda i de ärenden där det inte behövs någon kontrollansvarig. Om det är beslutat om en kontrollansvarig i ditt ärende är det den kontrollansvarige som ska upprätta kontrollplanen.

Har du frågor om vilken e‑tjänst eller blankett som behövs för din ansökan eller vilken kontrollplan du ska välja är du välkommen att höra av dig till oss.

Kontakt

 • Bygglovskontoret

  Miljö- och bygglovsexpeditionen
  Kristallen, entréplan, Stadshustorget 1
  Telefontider

  Måndag kl. 10.00–12.00
  Tisdag kl. 10.00–12.00
  Onsdag kl. 12.00–14.00
  Torsdag kl. 13.00–15.00
  Fredag kl. 09.00–11.00

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Åsa Redin