Trygghet på landsbygd

Hur bidrar jag till att skapa trygghet på landsbygden?

Du kan bidra till en tryggare landsbygd genom att meddela polismyndigheten på telefon 11414 eller via Polismyndighetens hemsida Länk till annan webbplats. om du misstänker att något brottsligt kan vara i görningen.

Tecken att hålla ögonen på är obekanta människor som rör sig bland hus eller i terrängen. Personer som rör sig på tider och platser där det vanligtvis inte förekommer trafik.

Det är av särskilt intresse att rapportera om det förekommer drönarflygning i trakten då detta kan vara ett tecken på att någon vill kartlägga terräng och bebyggelse. Även spontana skoterleder eller stigar/ skidspår över gränsen kan vara av intresse som tecken på smuggling eller någon form av kartläggning.

Genom att vara observant och rapportera misstänkta händelser kan du bidra till en tryggare landsbygd. Du kan också bidra genom grannsamverkan där grannar hjälps åt att se till varandras hus när ingen är hemma.

Om du ser något misstänkt kan du hjälpa till genom att notera tid och plats samt ta signalement och eventuellt bilnummer. Foton är också bra hjälpmedel.

Det är viktigt att inte utsätta sig själv eller andra för onödiga risker utan att överlåta ingripanden till polisen.

Hushållningssällskapet i Halland har tagit fram en checklista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som kan vara till hjälp.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Anders Karlsson